h

Hulpdienst

Het inloopspreekuur is iedere maandagavond van 18:00 tot 19:30 in het buurthuis Tjerk Hiddes.
Het telefonisch spreekuur van de Hulpdienst is iedere woensdag van 18.00 uur tot 20.00 uur via: 06-23338736

De SP Leeuwarden heeft een hulpdienst waarbij jij of mensen bij jou in de buurt bij ons terecht kunnen voor hulpvragen waar je op eigen kracht of alleen niet uit komt.

Het aanbod van de hulpdienst ziet er als volgt uit :

  • Hulp bij het aanvragen van kwijtschelding van de gemeentebelastingen.
  • Controleren van beschikkingen, berekeningen en verrekeningen van de Sociale dienst of UWV.
  • Advies op het gebied van WMO-vragen
  • Advies bij problemen met de zorgverzekeraar
  • Advies bij problemen met de energieleverancier
  • Advies bij problemen met de verhuurder

De SP is een politieke partij dus we zullen altijd kijken of we via de politiek het beste je belangen kunnen dienen of samen met jou en anderen, met een vergelijkbare vraag, solidariteit kunnen organiseren.

Dat betekent ook dat we niet op iedere vraag een antwoord hebben maar in dat geval zullen we ons best doen om zo goed mogelijk door te verwijzen en je helpen in contact te komen met een instantie die dat wel kan.

Dit is hoe het werkt :

We houden iedere maandagavond een inloopspreekuur van 18:00 tot 19:30 in het buurthuis Tjerk Hiddes (Tjerkhiddesstraat 5-2, in Leeuwarden. Ook is er een telefonisch spreekuur iedere woensdag van 18.00 uur tot 20.00 uur. In het eerste contact proberen we duidelijk te krijgen wat het probleem precies is en hoeverre de hulpdienst daarin van betekenis kan zijn.

Mocht het van belang zijn dat we gezamenlijk brieven, bijvoorbeeld van de gemeente, verhuurder, etc., moeten doornemen dan komen we op huisbezoek. Zolang de coronamaatregelen nog van kracht zijn zal dit vaak een drempel zijn maar altijd zoeken we naar een oplossing.

We hebben op dit moment vijf vrijwilligers met ieder hun eigen kennis en ervaring die je te woord kunnen staan en daarnaast bespreken we alle vragen, waarwe als SP mee aan de slag kunnen, ook in het bestuur van de afdeling.

Je staat er dus niet alleen voor. Aarzel niet om bij ons aan te kloppen!

We zijn bereikbaar op telefoonnummer: 06-23338736

En via: hulpdienstleeuwarden@sp.nl

U bent hier