h

SP Leeuwarden in actie bij Elkien

12 juni 2020

SP Leeuwarden in actie bij Elkien

Foto: SP Leeuwarden
Activisten van de SP-afdeling Leeuwarden hebben donderdagnacht met stoepkrijt levensgroot '0%' aangebracht voor de deur voor woningcorporatie Elkien in Leeuwarden. De SP wil hiermee de verhuurder oproepen de huren voor komend jaar niet te laten stijgen, als onderdeel van de landelijke campagne '0% Is Genoeg'.

SP-woordvoerder Aldo Schelvis:

'De helft van de huurders in Nederland had vorig jaar al moeite om de huur te betalen. Door de coronacrisis komen nog veel meer mensen in de knel. Het is asociaal om als huurbaas nu de huur te laten stijgen, zeker voor een grote verhuurder als Elkien.'

Een meerderheid van de Eerste Kamer heeft zich al uitgesproken voor het bevriezen van de huren om huurders in crisistijd te ondersteunen. Volgens de SP maakt de actie daarom grote kans van slagen. Schelvis:

'De druk op de verhuurders en ministers wordt steeds groter om de huurverhoging terug te draaien. Al meer dan 18.000 mensen hebben zich aangesloten bij onze campagne en door het hele land vinden acties plaats. Samen kunnen we dit winnen.'

De SP roept alle huurders op om mee te helpen de actie te laten slagen en de campagne te steunen:

Ik steun de actie!

U bent hier