h

Actie bij Elkien en WoonFriesland voor lagere huren

6 maart 2021

Actie bij Elkien en WoonFriesland voor lagere huren

Foto: SP Leeuwarden

Afgelopen vrijdag heeft de SP-afdeling Leeuwarden actie gevoerd bij woningcorporaties Elkien en WoonFriesland voor lagere huren. Activisten van de afdeling hebben grote borden op de kantoren geplaatst waarmee het succes van de huurbevriezing wordt gevierd en de verhuurders worden opgeroepen de huren nu te verlagen.

SP-afdelingsvoorzitter Aldo Schelvis:

"Onze beweging voor een eerlijke volkshuisvesting heeft een eerste belangrijke overwinning behaald: dit jaar mogen de huren niet stijgen. Maar dat is nog niet genoeg. Honderdduizenden huurders hebben al moeite met rondkomen door de hoge huren. Die moeten nu omlaag voor alle huurders."

Foto: SP Leeuwarden

Recent heeft de Tweede Kamer onder druk van huurders en de SP besloten dat de huren in de sociale sector bevroren moeten worden dit jaar. Op tientallen plekken in het land hingen huurders vrijdag bij verhuurders de borden op. Schelvis:

"Huurders zijn het zat dat ze hoge huren moeten betalen voor vaak slecht onderhouden huizen. Daarom knokken we voor betaalbare publieke volkshuisvesting in handen van huurders."

U bent hier