h

Op LEO Middelsé over de 5 Koopkrachtknallers

12 juli 2022

Op LEO Middelsé over de 5 Koopkrachtknallers

Doe ook mee en steun de 5 koopkrachtknallers! Op LEO Middelsé lichtte afdelingsvoorzitter Aldo Schelvis de nieuwe campagne Kosten Omlaag, Inkomen Omhoog toe.

De SP-afdeling Leeuwarden trapte afgelopen weekend in de wijk Achter de Hoven de nieuwe landelijke campagne af voor lagere kosten en hogere inkomens. Door het hele land verzamelen SP-vrijwilligers steun voor een noodplan met vijf 'Koopkrachtknallers' om de stijgende kosten aan te pakken. Volgens de partij groeit de ongelijkheid in Nederland nu de economie groeit, grote bedrijven enorme winsten boeken, maar de inkomens voor mensen achterblijven.

Afdelingsvoorzitter Aldo Schelvis:

'De boodschappen, de benzine, de energierekening, het wordt allemaal heel snel veel duurder voor veel mensen. Dat horen we ook in Leeuwarden van veel mensen op straat. Als je ziet dat er tegelijkertijd door bedrijven gigantische winsten worden geboekt, maar die niet terecht komen bij de mensen die ervoor werken, dan is het duidelijk: er moet nu iets veranderen in onze economie. Een noodplan is nu nodig.'

Met de vijf Koopkrachtknallers wil de SP de boodschappen betaalbaar maken, de energierekening verlagen, de kosten voor tanken omlaag, de huren bevriezen en het eigen risico afschaffen. De partij betaalt dit door de grote bedrijfswinsten meer te belasten en de superrijken en grote vermogens een eerlijk deel aan belasting te laten betalen. Via kostenomlaag.sp.nl kunnen mensen hun steun uitspreken.

Schelvis: 'Voor de langere termijn moeten we de kapitalistische economie fundamenteel veranderen zodat de economie niet slechts voor een enkeling werkt, maar voor iedereen. Maar met ons noodplan kunnen we ook nu al een eerste stap zetten. Alleen redden we het niet als SP. Alleen als we ons organiseren, kunnen we dit samen voor elkaar krijgen. Dus doe ook mee!'

U bent hier