h

Volkspetitie afgetrapt in Vrijheidswijk

22 oktober 2022

Volkspetitie afgetrapt in Vrijheidswijk

Foto: SP Leeuwarden

In de Vrijheidswijk trapten we de nieuwe volkspetitie om de energierekening te verlagen en de energiebedrijven te nationaliseren af. Al ruim 40.000 mensen tekenden de petitie.

SP-afdelingsvoorzitter Aldo Schelvis:

"De energierekening moet omlaag, zo simpel is het. Maar omdat onze energievoorziening is geprivatiseerd, hebben we er nu niets meer over te zeggen. Commerciƫle bedrijven verhogen onze energierekeningen en worden lachend rijk, terwijl wij in de kou zitten. Dit moet anders. Daarom gaan we onze energie weer zelf organiseren. Dat lukt alleen als we samen een beweging bouwen."

Foto: SP Leeuwarden

De Volkspetitie is een vervolg op een campagne van de SP om de kosten voor mensen te verlagen. Hiervoor demonstreerden in september al ruim 3000 mensen in Den Haag en verzamelde de partij door het hele land verhalen over de stijgende kosten.

Teken de volkspetitie

U bent hier