h

SP voert met Tweede Kamerlid actie voor behoud ziekenhuizen

19 september 2023

SP voert met Tweede Kamerlid actie voor behoud ziekenhuizen

Foto: SP

Aanstaande vrijdagochtend om 11:00 voert de SP actie bij zorgverzekeraar De Friesland in Leeuwarden voor het behoud van de ziekenhuizen in Heerenveen en Sneek. Volgens de partij hebben zorgverzekeraars te veel macht over de zorg en biedt daarom symbolisch vrijdag een 'loden zorgscepter' aan. SP Tweede Kamerlid Jimmy Dijk zal bij de actie aanwezig zijn.

SP-regiovertegenwoordiger Aldo Schelvis:

'Wij staan voor het behoud van goede ziekenhuiszorg dichtbij voor iedereen. Dat is een kwestie van beschaving en van menselijke waardigheid. Dat een zorgverzekeraar invloed heeft op de keuze waar een ziekenhuis komt botst met die waarden en vinden we onacceptabel. Daarom zeggen we tegen De Friesland: handen af van ons ziekenhuis.'

Nadat eerder deze zomer de plannen bekend werden om het Tjongerschans en Antonius ziekenhuis te sluiten startte de SP direct een handtekeningenactie. Die werd in korte tijd honderden keren getekend. De acties in Fryslân zijn onderdeel van een bredere strijd: in onder meer Zutphen, Zoetermeer en Heerlen organiseert de partij met zorgmedewerkers en bewoners acties voor het behoud van volwaardige ziekenhuizen.

U bent hier