h

Tentoonstelling 'Weggecijferd. Teruggevochten.' in Leeuwarden

16 oktober 2023

Tentoonstelling 'Weggecijferd. Teruggevochten.' in Leeuwarden

Foto: SP

De fototentoonstelling 'Weggecijferd. Teruggevochten.' is tot en met 29 oktober te zien op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden. De tentoonstelling is op initiatief van de SP naar Leeuwarden gehaald en toont acht grote foto’s van gedupeerde ouders in het toeslagenschandaal geportretteerd door fotograaf Bert Teunissen. De foto’s zijn afkomstig uit het bijzondere fotoboek 'Weggecijferd. Teruggevochten.' waarin honderd ouders, getroffen in het toeslagenschandaal, zijn geportretteerd.

SP-afdelingsvoorzitter Aldo Schelvis:

"De foto's en de verhalen die erbij horen laten op een heel bijzondere manier zien wat de gevolgen zijn als de overheid er niet is voor mensen, maar levens verwoest. Het wantrouwen van de staat heeft gezorgd voor ongekend onrecht bij deze mensen die je met de tentoonstelling in de ogen kijkt. Dit mag nooit meer gebeuren en mag niet vergeten worden."

De tentoonstelling ‘Weggecijferd. Teruggevochten’ stond eerder al in steden als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Arnhem, Helmond, Utrecht, Hengelo en Middelburg.

U bent hier