h

SP Leeuwarden start Hulpdienst

4 mei 2021

SP Leeuwarden start Hulpdienst

Foto: SP Leeuwarden

De SP-afdeling Leeuwarden start vanaf woensdag 5 mei een Hulpdienst. Mensen in Leeuwarden kunnen bij de Hulpdienst terecht met allerlei vragen en problemen waar ze op eigen kracht niet uitkomen.

Vrijwilligers van de partij helpen met problemen met bijvoorbeeld een verhuurder, baas of instantie door advies te geven en praktische hulp met onder andere het invullen van aanvragen of het controleren van beschikkingen. Met de Hulpdienst wil de SP mensen die in de knel zitten direct helpen en individuele klachten in een groter politiek licht plaatsen.

SP-bestuurslid Freerk Kraeima:

"Individuele problemen van mensen hebben vaak een structurele en politieke oorzaak. De toeslagenaffaire is daar een schrijnend voorbeeld. Door informatie en advies aan te bieden helpen we niet alleen mensen, maar signaleren we ook misstanden waarop we solidariteit moeten organiseren."

De SP-Hulpdienst houdt iedere woensdag een telefonisch spreekuur van 18.00 uur tot 20.00 uur en is bereikbaar via 0623338736 en hulpdienstleeuwarden@sp.nl.

Lees meer over de Hulpdienst

U bent hier