h

Nieuws uit 2023

25 november 2023

SP-stemmers bedankt!

Foto: SP
Lees verder
13 november 2023

Campagnedag in Franeker

Foto: SP

Afgelopen zaterdag kleurde Franeker rood! Help je ook een handje mee in de campagne? Meld je nu aan als campagnevrijwilliger en doe mee in jouw buurt:

Ik doe mee!

Lees verder
27 oktober 2023

Meer zekerheid voor spoedeisende zorg in ziekenhuizen

Foto: SP

Een voorstel van de SP om meer zekerheid te bieden voor de spoedeisende hulp in ziekenhuiszorg werd door een meerderheid van de Tweede Kamer gesteund. De SP diende samen CDA, PvdA en PVV een voorstel hiervoor in. Vele acties van inwoners, zorgverleners en gemeenteraden voor het behoud van volwaardige ziekenhuizen heeft ertoe geleid dat meerdere politieke partijen de afbraak van ziekenhuiszorg nu willen stoppen. Volgens SP-kamerlid Jimmy Dijk heeft de inzet en het verzet van al deze mensen tot deze verandering en dit succes geleid.

Lees verder
16 oktober 2023

Tentoonstelling 'Weggecijferd. Teruggevochten.' in Leeuwarden

Foto: SP

De fototentoonstelling 'Weggecijferd. Teruggevochten.' is tot en met 29 oktober te zien op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden. De tentoonstelling is op initiatief van de SP naar Leeuwarden gehaald en toont acht grote foto’s van gedupeerde ouders in het toeslagenschandaal geportretteerd door fotograaf Bert Teunissen. De foto’s zijn afkomstig uit het bijzondere fotoboek 'Weggecijferd. Teruggevochten.' waarin honderd ouders, getroffen in het toeslagenschandaal, zijn geportretteerd.

Lees verder
22 september 2023

Zorgverzekeraar De Friesland weigert te tekenen voor behoud ziekenhuizen

Foto: SP
Afgelopen vrijdag voerde de SP met Tweede Kamerlid Jimmy Dijk actie bij zorgverzekeraar De Friesland voor het behoud van de ziekenhuizen in Heerenveen en Sneek. Volgens de partij hebben zorgverzekeraars te veel macht over de zorg. Daarom boden actievoerders symbolisch een 'loden zorgscepter' aan. Ook vroeg Dijk de verzekeraar om te tekenen voor het behoud van de ziekenhuizen in Sneek en Heerenveen. Dat weigerde De Friesland. Lees verder
19 september 2023

SP voert met Tweede Kamerlid actie voor behoud ziekenhuizen

Foto: SP

Aanstaande vrijdagochtend om 11:00 voert de SP actie bij zorgverzekeraar De Friesland in Leeuwarden voor het behoud van de ziekenhuizen in Heerenveen en Sneek. Volgens de partij hebben zorgverzekeraars te veel macht over de zorg en biedt daarom symbolisch vrijdag een 'loden zorgscepter' aan. SP Tweede Kamerlid Jimmy Dijk zal bij de actie aanwezig zijn.

Lees verder

Pagina's

Nieuws per jaar

U bent hier